Ik ben helemaal geen goede kookster, kan ik het programma dan wel volgen?

Dit is zó herkenbaar. Vroeger háátte ik het om te koken. Echt…mijn man kreeg mij de keuken niet in. Nu krijgt hij me er bijna niet meer uit. De recepten geven zoveel nieuwe inspiratie! Je wordt zeker te weten een keukenprinses. Zo is het mij ook vergaan.

Kost het niet ongelofelijk veel tijd om volgens De EetLijn te gaan leven?

Dit is iets waar ik heel goed op gelet heb bij het samenstellen van de dagmenu’s en de recepten. Ik houd tegenwoordig erg van koken maar wil nog steeds niet 3 kwartier in de keuken staan om een warme maaltijd op tafel te zetten die in 10 minuten met minimale aandacht naar binnen wordt geschoven. Je zult sneller klaar zijn met boodschappen doen en met koken. Dat kan ik je op een briefje geven.  

Ik heb al zoveel geprobeerd. Waarom zou dit anders zijn?

Deze vraag kan ik me zo goed voorstellen. Ik zat in hetzelfde schuitje. Je moest eens weten hoeveel ik zélf al gedaan had op het gebied van voeding. Het ene dieet na het andere. En maar jojoën… Door mijn leefstijl à la De EetLijn houd ik mijn gewicht stabiel, heb ik geen gezondheidsklachten en bruis ik van energie. Als ik het kan, kun jij het ook…

Ik heb te weinig tijd om te bewegen.

Dat snap ik helemaal. En zeker als ‘tante’ Nettie ook nog eens roept dat je het beste op je nuchtere maag kunt bewegen. Maar joh, het kan zo simpel zijn. Een 7-minuten workout,  planken, opdrukken, de trap 6x op en af, de ademhaling naar je buik brengen… het telt allemaal mee. En tja…. Wie geen tijd neemt om extra te bewegen, zal vroeg of laat tijd moeten nemen om ziek te zijn. Waar geef je prioriteit aan?

We moeten eerst het huis verbouwen, daarna ga ik aan de slag

Misschien heel flauw wat ik nu ga zeggen. Maar wat heb je aan een prachtig verbouwd huis als je zelf niet lekker in je vel zit, gezondheidsklachten ondervindt en die nare kilo’s er maar niet afkrijgt? Waarom zou je beter voor je huis zorgen dan voor je eigen lichaam? Nu is het de verbouwing, morgen is het een opleiding van je man, of het sporten van de kinderen. Of de auto moet vervangen worden. Er is altijd wel een reden om jezelf niet op de eerste plaats te zetten. Maar als jij het zelf niet doet, wie doet het dan wel? Je bent het waard om goed voor jezelf te zorgen en het beste moment is nu!

Vraag jij je ook af of supplementen wel echt nodig zijn?

Bij een evenwichtige en gezonde leefstijl zouden we zonder supplementen moeten kunnen leven. Toch valt het me op dat men het niet vreemd vindt als mensen medicijnen gebruiken en vaak wél als ze supplementen gebruiken. De supplementen, in combinatie met gezonde voeding, kunnen juist helpen voorkomen dat je aan de medicatie moet.

En waarom krijgen koeien en paarden likstenen met selenium en moeten wij alles uit onze voeding kunnen halen?

Ik geloof nooit dat mijn gezin mee wil doen.

Dit is de meest gestelde vraag en ik ga je echt super blij maken. Ik zou niet graag de kost geven aan alle gezinnen die met z’n allen genieten van de warme maaltijden. Kinderen die slechte eters zijn, worden getransformeerd tot echte smulpapen. Regelmatig hoor ik dat de kinderen zowat hebben gevochten om de laatste kruimel. Vooral bij de bonen-gehaktschotel. Die is top en favoriet bij de mannen en de kinderen!!! En o ja, ook bij de vrouwen. Super snel klaar, super gezond en ongewoon lekker!