Ik ben Nettie Bom, orthomoleculair therapeut, en mijn passie is andere mensen te helpen op het gebied van gezondheid. Ik heb een hele grote missie: van Nederland het gezondste land ter wereld maken! Ik weet dat dat nogal ambitieus klinkt. Daarom zal ik je mijn verhaal vertellen.

Wie is Nettie

Ik ben Nettie Bom, orthomoleculair therapeut en mijn passie is andere mensen te helpen op het gebied van gezondheid. Ik heb een hele grote missie: van Nederland het gezondste land ter wereld maken! Ik weet dat dat nogal ambitieus klinkt. Daarom zal ik je mijn verhaal vertellen.

Ervaringsdeskundige

Je mag mij met recht een ervaringsdeskundige noemen op het gebied van lijnen. Omdat ik mezelf te dik vond, begon ik op mijn vijftiende al met mijn eerste dieet. Sindsdien heb ik alle diëten gevolgd die er maar waren. Ik viel wel altijd af, maar hield het nooit lang vol. Ik leed honger en begon dan te snaaien waardoor ik juist aankwam mét rente. Het was allemaal zo frustrerend! Het resultaat na 30 jaar lijnen was dat ik 25 kilo zwaarder was dan toen ik begon en niet blij met mijn lijf.

Lijnen helpt niet

Ik had 30 jaar nodig om te ontdekken dat je van lijnen alleen maar dikker wordt!  En dat een dieet op de lange termijn nooit werkt. Dat moest anders kunnen, maar hoe dan? Ik kon niet bij de pakken neer gaan zitten, ik moest zelf aan de slag!

De kracht van gezonde voeding

Bij toeval ontdekte ik een gezondheidsprogramma waarbij niet het lijnen en afvallen centraal stond, maar de verandering van je leefstijl. Door de kracht van de gezonde voeding verdween het eczeem, waar ik al jaren last van had, als sneeuw voor de zon. En als klap op de vuurpijl begon ik af te vallen zonder dat het me moeite kostte en ik bruiste van energie. Ik had nooit zin om te koken maar door de heerlijke recepten werd ik een heuse keukenprinses!

De kracht van gezonde voeding

Bij toeval ontdekte ik een gezondheidsprogramma waarbij niet het lijnen en afvallen centraal stond, maar de verandering van je leefstijl. Door de kracht van de gezonde voeding verdween het eczeem, waar ik al jaren last van had, als sneeuw voor de zon. En als klap op de vuurpijl begon ik af te vallen zonder dat het me moeite kostte en ik bruiste van energie. Ik had nooit zin om te koken maar door de heerlijke recepten werd ik een heuse keukenprinses!

Orthomoleculaire therapie

Deze ervaring inspireerde mij orthomoleculair therapeut te worden. Zo kon ik anderen helpen die hetzelfde doormaakten als ik. De orthomoleculaire geneeskunde heeft als doel het lichaam op een natuurlijke manier in balans brengen. Als bepaalde systemen in het lichaam niet meer goed functioneren, dan moeten ze worden hersteld. Uiteraard doen we dat zonder medicatie, want orthomoleculaire therapie werkt uitsluitend met natuurlijke voeding en voedingssupplementen. Ook persoonlijke begeleiding is heel belangrijk want het gaat altijd om maatwerk. Met mijn bedrijf Jouw LijfLijn en het gezondheidsprogramma De EetLijn heb ik al duizenden clienten kunnen helpen hun gezondheid in een korte tijd enorm te verbeteren.

Passie voor het leven

Inmiddels heb ik zelf al 20 jaar een stabiel gewicht en geniet ik van het leven. Mijn man en ik hebben drie lieve kinderen en we zijn ook al trotse grootouders. De kleinkinderen wonen lekker dichtbij dus we kunnen volop van ze genieten. Ik wandel, bridge, kook en lees graag, maar we trekken er samen ook heel graag met de camper op uit. En natuurlijk besteed ik veel tijd aan mijn fantastische bedrijf. Ik krijg zoveel voldoening uit het feit dat ik andere mensen mag helpen. Als iemand zegt: ‘Nettie, ik heb me nog nooit zo goed gevoeld’, dan is dat het mooiste compliment wat ik krijgen kan.

Ervaar het zelf. Schrijf je in voor de 12 kookvideo’s