Blogs

Calcium alleen belangrijk voor sterke botten? In dit blog alle info over calcium en tips voor voldoende opname.
Calcium staat bekend als het mineraal voor stevige botten. Maar het heeft nog veel meer functies in ons lichaam. Zuivelproducten zouden dé productgroep zijn om aan voldoende calcium te komen. De vraag…
lees verder
Kruiden als smaakmakers en voor je gezondheid: De top 17 en hun toepassingen!
Kruiden: ze zijn handig om je maaltijd op smaak te brengen waardoor je minder zout nodig hebt. Maar wist je dat kruiden ook enorm veel geneeskrachtige eigenschappen hebben? Dan vraag je je wellicht af…
lees verder
Slaap: van levensbelang. Met veel tips hoe je met voeding je slaap positief kunt beïnvloeden
Slapen is een belangrijk aspect van onze gezondheid. Lig jij vaak wakker? Of slaap je elke avond als je je hoofd je kussen raakt? Over slapen heb ik al eerder een blog geschreven, ook over de negatiev…
lees verder
De nieren: zijn ze oorzaak of gevolg van aandoeningen? Met 14 tips voor gezonde nieren in een gezond lichaam.
De nieren hebben verschillende functies in het lichaam en zijn onmisbaar om het lichaam goed te kunnen laten functioneren. In dit blog ontdek je de taken van de nieren, wat er gebeurt bij overbelastin…
lees verder
Artrose: een kwaal bij jong en oud waar je niets aan kunt doen? Hier 7 tips om het wél te beïnvloeden!
Artrose staat bekend als een typische ouderdomskwaal. Helaas klopt dat niet: steeds meer jongeren krijgen ermee te maken. Het ontstaan ervan is een samenspel van verschillende factoren, waar o.a. voed…
lees verder
Stamppot in je koolhydraatbewuste leefstijl? Met 12 tips hoe je dat met een gerust hart kunt doen!
Stamppot: is dat typische winterkost die niet past in een koolhydraatbewuste leefstijl? Dat is nog maar de vraag. In dit blog vertel ik je meer over de voors en tegens van de traditionele stamppot. Na…
lees verder