Blogs

Kolen: Knettergezonde groente en 10 redenen om ze vaak te eten!
Rode kool, boerenkool, witte kool, savooienkool, broccoli, spruitjes, allemaal heerlijk, super veelzijdig in de keuken maar vooral… knettergezond! Maar waarom eigenlijk? En hoe kun je lekker kokkerell…
lees verder
Q10, hoe weet je of je een tekort hebt en hoe los je dat op?
Co-enzym Q10, heb jij er wel eens van gehoord? Het is niet zo’n bekende stof, maar wel heel erg belangrijk voor allerlei processen in ons lichaam. In dit blog kun je meer lezen over wat Q10 is, waarvo…
lees verder
Ontbijtkoek: Gezond of lariekoek? Met heerlijke recepten!
Ontbijtkoek heeft al heel lang een gezond imago, want’ het is zo lekker vetarm.’ Iedereen is er ook wel bekend mee. Bij het ontbijt, een plak bij de koffie, op brood. En de laatste jaren komen er stee…
lees verder
Hormonen en hormoonverstoring, hoe zit dat en wat kun je zelf doen?
Het woord ‘hormoon’ is afgeleid van het Griekse woord hormáo. Dit betekent: in beweging zetten. Hormonen zijn signaalstoffen die je lichaam zelf aanmaakt in de zgn. endocriene klieren. De hormonen gev…
lees verder
Venkel, wat doet het voor je darmen en je lichaam en waar is het goed voor?
Venkel is niet zo’n veelgebruikte groente in de keuken. Toch is dat, qua smaak, veelzijdigheid én gezondheid niet terecht. Het heeft wel een vrij uitgesproken smaak maar is in veel gerechten te combin…
lees verder
Koffie, is het goed voor je gezondheid en hoeveel koffie drinken is goed?
Koffie is zo’n beetje de meest gedronken warme drank ter wereld. Nederlanders drinken zelfs het meeste aantal liters in de wereld. Wellicht vraag je je af of het überhaupt gezond is en hoeveel je er p…
lees verder