Blogs
Glutenvrij eten: een onzinnige hype of zinvolle maatregel?
Steeds meer mensen willen glutenvrij eten. Sommigen vinden dat dit een modeverschijnsel is dat nergens goed voor is. Anderen zeggen juist dat ze klachten krijgen van gluten, ook als ze geen coeliakie…
lees verder
Bindmiddelen in de keuken: de stille kracht achter veel sauzen en soepen. En welke is EetLijnProof?
Als je regelmatig kookt en bakt, herken je het wel: je hebt iets nodig om te zorgen voor binding. Dan heb je veel keuze. Niet alles is even geschikt voor elke toepassing. En binnen De Eetlijn hebben w…
lees verder
Het oerbrein: Om serieus rekening mee te houden! Met 15 tips om nu écht doeltreffende veranderingen in je eetpatroon te krijgen!
Je hoort de term ‘oerbrein’ nog wel eens als het gaat over impulsieve keuzes. Maar wat bedoelen we nu eigenlijk met het oerbrein? En wat heeft dat met ons eetgedrag te maken? In dit blog kun je lezen…
lees verder
Oxytocine, waarom knuffelen goed voor je is met 11 tips om het te stimuleren
Oxytocine, veel mensen kennen het wel wel als het gaat over een bevalling en het op gang komen van borstvoeding. Veel minder bekend is dat oxytocine, ook wel het knuffelhormoon genoemd, veel meer func…
lees verder
Schildklierklachten en toch niet ‘ziek’? Met 9 tips om direct mee aan de slag te gaan!
Veel mensen, vooral vrouwen, hebben te maken met allerlei vage en algemene klachten, waarvoor geen oorzaak gevonden wordt. Het kan gaan om bijvoorbeeld een droge huid, kouwelijkheid, vermoeidheid, som…
lees verder
Zout: hoeveel per dag is (on)gezond? Met 7 tips voor verantwoord zoutgebruik!
Zout is een onmisbaar ingrediënt in elke keuken en speelt een cruciale rol in smaak, conservering en zelfs gezondheid. Van verfijnde kristallen tot grove korrels, de wereld van zout is veelzijdiger da…
lees verder