Ingrid, De EetLijn

Ingrid: Mijn lijf gaf het op

Succesverhalen

Lijnen? Al heel jong (puberteit) ben ik daarmee begonnen. Misschien wel een keer of vijf zes in totaal (eh, ik ben bijna 57). In de loop der jaren kwam ik dan toch weer aan. Je wil niet weten hoe vaak ik gezegd heb “nu gebeurt het me niet meer”. Twee jaar later zocht ik dan weer naar een volgend dieet.

Koolhydraatarm

Een jaar of acht geleden vond ik de koolhydraatarme leefstijl. Dit beviel me prima en hield ik lang vol. Echter ik bleef moe al was ik heel wat kilo’s afgevallen. En ook hier liet ik het weer gebeuren en kwam ik toch weer een paar kilo aan in de laatste paar jaar.

Mijn lijf gaf het op

Afgelopen zomer gaf mijn lijf het om meerdere redenen op.

  • Van de een op de andere dag viel mijn zicht weg en viel ik meerdere keren per dag om.
  • Heel wat onderzoeken volgden.
  • Bloedprikken (vitamine D te kort, veel te hoog Cholesterol)
  • Neurologisch onderzoek, hersenscan, mri van het ruggenmerg.
  • Ontstekingen van de uiteinden van de zenuwuiteinden van de hersenen was de uitslag…

Oeps en nu?

Ik zag door de bomen het bos niet meer

Ondertussen gebruikte ik medicatie tegen te hoge cholesterol (vreselijk vond ik dat), vitamine D, magnesiumtabletten. Ik Googelde erop los, zag door de bomen het bos niet meer. Tot Nettie op Facebook verscheen. Ik kijk daar amper op, dus intuïtie? Ach, laat ik eens zo’n webinar volgen… Ik was zo om! Ik geloofde al jaren in de invloed van voeding op je hele gestel. Ook ik dacht dat ik gezond at… Ik slurpte alle informatie op, meldde me aan voor het online jaarprogramma ‘365 dagen GEZOND(er) van Lijf en Leden’ en begon wat te proberen. Maar Nettie volgt natuurlijk alles  😅  en benaderde me om ook deel te gaan nemen aan De EetLijn Methode.

Enthousiast!

Wat een enthousiaste persoonlijkheid. En daar was de, voor mij oh zo nodige, klik. Hmmm… hoop geld dacht ik nog wel even. Zeker, dat is het ook maar als je er eenmaal aan begonnen bent en echt snel resultaat boekt, is het dat dubbel en dwars waard (ik beloof je dat je niet meer gaat snaaien, het lekkers in de kast blijft onaangeroerd en dat gaat als vanzelf!). De boodschappen lijken duur maar je doet zo lang met zaden, pitten, noten, kruiden e.d. welke je gebruikt. Valt echt mee en de begeleiding is top. Van mailen tot een een op een gesprek.

Brood uit De EetLijn Shop

Ondertussen ben ik brood gaan bakken van de mixen uit de EetLijn Shop. Crackers maak ik ook zelf. En de ontbijt-, lunch-, eenpans- en diner recepten uit De EetLijn Methode zijn allemaal even lekker en simpel te maken. Daarnaast pas ik bestaande recepten aan naar “Nettie Proof”, zo leuk om te doen.

9 kilo kwijt in 8 weken

Op dinsdag 8 januari ben ik begonnen en op donderdag 7 maart miste ik 9 kilo (reken maar uit…). Best fijn toch? Daarnaast, en eigenlijk belangrijker voor mij, mis ik 26 cm omvang (borst, onderborst, taille, buik, heupen, bovenarm en bovenbeen gemeten en opgeteld). BMI van 29 naar 24.5 Ook niet verkeerd. En het allerfijnst vind ik nog dat ik van de week (na herhaald bloedprikken) mocht stoppen met de medicatie tegen hoge cholesterol! Dat was in september vorig jaar meer als het dubbele van de maximaal toegestane waarde (erg hé?). En nu… binnen de nette curve! Als dat geen WHOW is!

Dit verhaal moet je aanspreken, dat kan niet anders. Nee, ik bluf niet! Ik geloof niet dat ik nog iemand hoef te overtuigen…

Warme groet, van een vrolijke Ingrid, die bijna op haar streefgewicht is 😆Zoek in de artikelen

kringeltje
kringel verdeler
button met nettie in de keuken

365 dagen

GEZOND(er) van A tot Z

kringel verdeler
kringeltje

Vrijblijvend kennismaken met een EetLijn Coach?