Harttransplantatie-patiënte Nora aan het woord

Succesverhalen

Hart transplantatie-patiënt ben je voor het leven. Daarom moest ik voor de rest van mijn leven medicijnen slikken, onder andere Prednisolon tegen afstoting. Vanaf het moment dat ik Prednisolon was gaan nemen, had ik ik mijn gewicht niet meer onder controle. Toen ik uit het ziekenhuis kwam na de harttransplantatie, woog ik nog maar 47 kg en binnen 2 jaar was ik 65 kg.

Ik probeerde Weight Watchers en viel af tot 57 kg maar zodra ik weer normaal at, kwam ik weer aan. Met  kerst 2012 was ik weer bijna 59-60 kg. Rond deze tijd had mijn schoonheidsspecialiste Alicia, die ook mijn vriendin is, het De EetLijn programma gevolgd en met succes. Ik zag hoe zij afviel, enorm veel, dus wilde ik ook na de kerst weer iets aan mijn gewicht gaan doen.

Uiteindelijk begon ik midden maart 2013 met hetzelfde programma en wow…

  • Ik moest méér eten dan ik gewend was
  • Ik verloor kilo’s
  • Ik had méér energie
  • Kon eindelijk voor het eerst in mijn hele leven sneller in slaap vallen en ook doorslapen
  • Mijn bloedwaardes zijn hierdoor beter geworden dan ooit

Zelfs cardioloog enthousiast over “zíjn” harttransplantatie-patiënt

In het begin was mijn cardioloog sceptisch over de supplementen die ik bij het programma tijdelijk moest gebruiken, en of ik met het programma wel voldoende en gezond zou eten en of ik geen andere vitamine/supplementen nodig zou hebben. Om de 3 maanden moet ik mijn bloed laten onderzoeken vanwege mijn donorhart. Mijn cardioloog was verbaasd over hoe goed mijn bloedwaardes waren. Hij zij letterlijk: Het ís dat ik weet dat je deze medicijnen nodig hebt en gebruikt maar je waardes zijn nog nooit zo goed geweest!!!

Nou, dat was voor mij reden genoeg om verder te gaan en mijn nieuwe leefstijl vast te houden. En omdat ik alles zo interessant vind, heb ik inmiddels ook de 4-daagse opleiding gevolgd, gewóón voor verdieping voor mezelf.Zoek in de artikelen

kringeltje
kringel verdeler
button met nettie in de keuken

365 dagen

GEZOND(er) van A tot Z

kringel verdeler
kringeltje

Vrijblijvend kennismaken met een EetLijn Coach?