Darmproblemen voorbij voor Christine van Huisstede

Succesverhalen

Ongeveer 11 jaar geleden ben ik begonnen met het bloedgroep dieet. Ik woog toen 68 kilo, niet echt zwaar (ik ben 1,62 m) maar zwaar genoeg om er iets aan te willen doen. Dat betekende geen vlees, niet alle groenten, niet alle fruit enz. enz. Binnen 3 à 4 maanden woog ik 63 kilo. Gaat goed dacht ik; helaas zag ik er niet echt slanker uit. De laatste paar jaar kreeg ik zelfs last van mijn darmen als ik iets at dat ik niet ‘mocht’; te vet, verkeerde groenten en fruit etc.

Goede planning

Toen las ik in de krant over De EetLijn van Nettie. Misschien iets voor mij? Informatie ingewonnen, gesprek gehad en ik besloot om het te proberen. Ik maakte een afspraak met Nettie maar was niet helemaal overtuigd of ik dit kon doen. Toch ben ik er 100% voor gegaan. De eerste weken had ik het er erg moeilijk mee en had het gevoel dat ik de hele dag met eten bezig was. Elke dag de planning van het eten bijhouden. En dus geen zoetigheid! Want ik ben niet vies van een reep chocolade of een tubetje smarties en helaas was dat “ten strengste verboden”. Maar ik heb volgehouden en je went er geleidelijk aan.

Steeds meer op mijn gemak

De tweede fase ging van start en ik voelde steeds meer op mijn gemak met het eten en het maken van de recepten (koken is niet echt een hobby van mij). Toch had ik af en toe trek in iets zoets en in overleg met Nettie haalde ik repen bij haar en mocht ik een derde van een reep per dag. En ik had daar genoeg aan. Soms ga ik dagen zonder.

Darmproblemen voorbij en een super goede uitslag

Met de controle na fase 2 stond ik versteld van de uitslag:

 • Vet% lager
 • Spiermassa hoger
 • Gezondheidsleeftijd lager
 • Vocht in de cellen omhoog
 • Oedeem, vocht tússen de cellen, afgevoerd
 • Buikvet gezakt naar gezonde waarde
 • Bovendien heb ik geen droge huid meer
 • En zijn mijn darmproblemen voorbij
 • Kleine wratjes op mijn voeten en enkels zijn verdwenen als sneeuw voor de zon
 • Ik weeg nu 58 kilo!
 • En ik voel me super!!!

Blij dat ik aan De EetLijn begonnen ben

Ik ben de feestdagen goed doorgekomen door toch op te letten wat ik eet. Half januari wil ik nog een controle bij Nettie doen want ik mag nu eten volgens de 80/20 regel en ik wil het toch in de gaten houden dat ik het nog goed doe. Ik ben blij dat ik hier aan begonnen ben en dat ik geen last meer heb van mijn darmen en ik mag eigenlijk alles eten wat ik vroeger niet mocht volgens het bloedgroep dieet. Mijn lichaam voelt goed in balans. De EetLijn raad ik iedereen aan en hulde aan Nettie die mij geweldig ondersteunt.

Christine van Huisstede-Hunt
31 december 2015, Oudemolen.Zoek in de artikelen

kringeltje
kringel verdeler
button met nettie in de keuken

365 dagen

GEZOND(er) van A tot Z

kringel verdeler
kringeltje

Vrijblijvend kennismaken met een EetLijn Coach?