Blogs
Lupine, is het de nieuwe vleesvervanger?
Lupine, een fantastisch eiwitrijk product dat vlees grotendeels kan vervangen. In dit blog leg ik je uit wat het is, wat je ermee kunt doen. Ook in welke vormen je het kunt eten en wat de voordelen zi…
lees verderNootmuskaat, een specerij met veel geheimen.
Nootmuskaat, of is het de muskaatnoot? Het is in íeder geval een veel gebruikte specerij en staat als gezond te boek. Maar je hoort ook geluiden dat het giftig zou kunnen zijn. Wat is daar allemaal ov…
lees verderEpilepsie, een slopende aandoening. Wat kun je met voeding doen?
Afgelopen maandag, 8 februari, was het Internationale Epilepsiedag. Er wordt niet vaak aandacht besteed aan dit ziektebeeld. Toch krijgen ieder jaar ongeveer 6000 mensen de diagnose epilepsie. Ook onz…
lees verderPrei, een doodgewone groente of toch heel speciaal?
Prei, een ‘doodgewone’ groente die behoort tot de zeer bekende alliumfamilie waar o.a. ook ui en bieslook onder vallen. Maar deze groene stengels hebben toch wel een aantal bijzonderheden die ik vanda…
lees verderBloeddruk te hoog? Méér zout eten kan helpen!
Een te hoge bloeddruk? Veel mensen denken dan: ach, geen probleem, je neemt plastabletten of andere medicijnen en je gaat minder zout gebruiken; dan is het toch opgelost? Was het maar zo simpel! Helaa…
lees verderPinda’s, ze knabbelen zo heerlijk weg. Maar zijn ze ook gezond?
Pinda’s eten… ken je dat. Een grote krant op tafel met een grote berg erop. En dan met z’n allen eromheen en lekker doppen en knabbelen? Veel mensen zijn er dól op. Maar zijn ze nu gezond of ongezond…
lees verder