Blogs
Kurkuma en de 7 redenen waarom je het regelmatig zou ‘moeten’ eten.
Kurkuma hoort thuis in het rijtje superfoods. Ik hoor mensen wel eens zeggen: “Ja hoor, wéér zo’n wondermiddel, het zál wel”. En ik snap dat volkomen. Toch, als je dit product aan een nader onderzoek…
lees verderCholesterol, vijf redenen om het je vriend te noemen
Zou jij aan de medicijnen gaan als de huisarts een cholesterolwaarde hoger dan 3 bij jou zou constateren? Want volgens de protocollen, die door de farmaceutische industrie worden bepaald, moet de huis…
lees verderAubergines, bomvol met vezels waardoor ze diabetes type 2 kunnen helpen voorkomen
Wist je dat aubergines diabetes type 2 kunnen helpen voorkomen? En zelfs bij kunnen dragen aan verbetering? Dat komt omdat een aubergine een heel gezonde groente is, bomvol met vezels die de bloedsuik…
lees verderPraatje poep…
Praatje poep… we praten er niet zo graag over met anderen. We voelen er ons een beetje ongemakkelijk bij. Maar vandaag ga ik het toch over de stoelgang hebben omdat je aan je poep kunt zien hoe gezo…
lees verderBloemkool (rauwe) en de schildklier zijn géén vriendjes…
Bloemkool is een superfood van eigen bodem en dat superfood niet altijd een hippe buitenlandse nieuwigheid hoeft te zijn, bewijst deze oer-Hollandse, supergezonde groente. Hij is lekker, op allerlei m…
lees verderRabarber, 9 redenen om het regelmatig te eten. Maar…er zitten ook nadelen aan.
Rabarber, daar is nogal wat discussie over. Is het een slanke groente of een dikmakertje? En is hij nou lekker zoet of juist verschrikkelijk zuur? En waarom zou je hem na de langste dag niet meer moge…
lees verder