Blogs
Pasta…wat kun je ermee in een koolhydraatbewuste leefstijl? Met veel GEZONDE(re) alternatieven!
Pasta? De één zegt: daar kun je beter maar niet teveel van eten want het is ongezond. Je wordt er dik van. De ander zegt dat het juist een gezond en veelzijdig gerecht is. Hoe zit dat nou? In dit blog…
lees verder
Eiwitten: een belangrijke bouwstof voor ons lichaam. Met veel tips om er genoeg van binnen te krijgen!
Eiwitten, bedoelen ze daarmee alleen het wit van een ei? Of vallen er meer voedingsmiddelen onder? Kun je van eiwitten een voorraadje aanleggen, net zoals van vet? Of moet je ze dagelijks eten? En hoe…
lees verder
Koolhydraten: heb je ze nodig of zijn ze overbodig?
Koolhydraten zijn de laatste jaren in een kwaad daglicht komen te staan en koolhydraatbeperkte diëten zijn tegenwoordig razend populair. Waar komt die rage vandaan? En is het wel zo gezond als het lij…
lees verder
IJzer, een onmisbare stof. Maar wat als je er te weinig (of teveel) van hebt?
Er is veel te zeggen over ijzer. In dit blog ga ik dieper in op de functies van ijzer en waar het in zit. Ook vertel ik je van welke symptomen je last kunt krijgen als je een ijzertekort hebt. Maar he…
lees verder
Pollenallergie alias hooikoorts, een nare kwaal. Toch kun je er meer aan doen dan je denkt!
Heb jij er vaak last van dat je de hele dag door moet niezen, niezen en nog eens niezen? Met daarbij jeukende, tranende ogen terwijl je je helemaal niet lekker voelt? De eerste gedachte is misschien d…
lees verder
Ansjovis: een gezonde smaakexplosie in gerechten als je weet hoe je het kunt gebruiken!
Ansjovis is een klein haringachtig visje dat maximaal 20 cm lang kan worden. De meningen over ansjovis zijn verdeeld. Je houdt ervan of je moet er niets van hebben. Vaak komt dat door onwetendheid hoe…
lees verder