Blogs

Chocola, super gezond en 12 redenen om het wat vaker te eten
Chocola? Cacao? Ik ben er gék op! Tuurlijk, ik kán zonder maar ik vind het wel héél erg lekker. Vroeger, vóór mijn grote omslag van ‘normaal’ eten naar een gezonde(re) leefstijl, at ik chocola in de v…
lees verder
Rijsmiddelen voor luchtige baksels; welke kun je het beste nemen?
Rijsmiddelen dienen ervoor om luchtbelletjes te creëren in een beslag of deeg waardoor het baksel rijst en lekker luchtig wordt. Normaal gesproken gebruiken mensen hiervoor gist of desem, dat zijn bei…
lees verder
Burn-out in tijden van Corona
Ben je ’s morgens je bed niet uit te branden, moet je jezelf echt door de dag heen slepen en kun je ’s avonds niet in slaap komen? Heb je zin in zout en drang naar zoet? Totaal geen zin in de nieuwe d…
lees verder
Bindmiddelen, alléén maar functioneel of ook gezond?
Hoe vaak gebeurt het wel niet dat je een gerecht wilt binden? Zeker te weten dat er in elk keukenkastje wel bindmiddelen te vinden zijn. Maar er is zóveel keus… en wat is nou een goed bindmiddel? Da…
lees verder
Knappe knolselderij, we moeten jou méér gaan waarderen
Echt aantrekkelijk ziet hij er niet uit, de knolselderij. Maar als je hem wat beter leert kennen, dan weet je waarom je hem juist nú wat vaker in je keuken moet uitnodigen. Want de knolselderij is hee…
lees verder
Avocado’s en 9 redenen waarom hij zo gezond is
Avocado is een heel veelzijdige vrucht voor in de keuken. Je kunt er werkelijk álle kanten mee op. Door de sla, je kunt er een chocomousse mee maken, een zalmtaartje, de mogelijkheden zijn werkelijk o…
lees verder